Grönsakspytt

4 port

1 Zucchini
4 Morötter
4 Salladslökar
1 Vitlöksklyfta
½-1 Rödlökar
10 Potatisar (medelstora)
½ dl Hackade färska örter
1 Palsernacka
3-4 msk Olivolja
lite salt

Skölj och skala potatis, morötter och lök. Skär zucchini, palsternackan, potatis och morötter i mindre bitar. Hacka rödlöken, värm en stekpanna och häll i häften av oljan, stek grönsakerna först på het (10-12:an) värme sänk efter ett par minuter till hälften. Pressa ner vitlöken i pytten och finhacka örterna och blanda i den också tillsammans med den sista oljan.

Rör med jämna mellanrum, men inte för mycket vissa potatissorter blir gärna mosiga om man rör för mycket.

Stek sedan tills grönsakerna har lite tugg motstånd kvar eller tills de blir mjuka du vill ha dem.

Serveras med stekt ägg och knäckebröd.

Vill man kan man även steka upp bacon och lägga i när det nästan är färdig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *