Svampfylld potatisgratäng
4 port
1 paket tinad bladspenat (250 gr)
1 msk smält smör eller margarin
½ tsk salt
lite riven muskot
8 medelstora potatisar
vatten + salt
200 gr färska champinjoner
1 gul hackad lök
1 msk smör eller margarin
2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
2 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Pressa vätskan ur spenaten och blanda den med matfettet, salt och muskot.
Skala och skiva potatisen.
Förväll skivorna i 4-5 min i vatten och salt. Låt dem rinna av. Fräs svamp och lök i matfett en liten stund.
Lägg potatisskivorna i en ring runt kanterna på en ugnssäker form. Lägg svamp och lök innanför och spenaten i mitten.
Blanda grädde, ägg, ost, salt och peppar och häll det över grönsakerna och gratinera i mitten av ugnen i tills potatisen är mjuk, ca 30 min i 200°.
God att äta som den är eller till stekt/grillat kött