Kålsallad med tranbär och pistagenötter

ca 4-5 portioner
300 gr brysselkål
3-4 stor blad med grönkål
1 medelstor fänkål
1 dl hackade pistagenötter (osaltade)
1,5 dl torkade tranbär
1 st stort rött äpple
1 apelsin
½ citron
½-1 dl olivolja


Börja med att skära bort ”stammen” mitt i grönkåls bladen, strimla grönkålen och häll över olivoljan och krama in oljan i bladen så de börjar mjukna lite.
Strimla brysselkålen (rå) genom att först halvera kålen och skär bort den lilla stambiten, strimla fänkålen tunt gärna med en mandolin, skär äpplet i tunna mindre bitar. Blanda i allt i grönkålen och pressa över en apelsin och en halv citron och rör om så äpplet inte blir brunt.
Hacka pistagenötterna och tillsätt dem tillsammans med tranbären och blanda väl och servera.
Denna sallad blir godare ju längre den står även om den inte ser så rolig ut när den stått 3-4 dagar när oljan trängt in i kålen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *