Matiga våfflor

Matiga våfflor är egentligen vanliga våfflor men istället för sylt och grädde så har man matiga röror till

ca 8 st
100-125 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl iskallt vatten
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver




Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet, tillsätt matfettet och vattnet lite i taget.
Grädda våfflorna, lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

(Det går lika bra med färdig köpt våffelmix)

Tillbehören till våfflorna är bara den egna fantasien som stoppar en.

På bilden serveras våfflorna med fetaoströra, rårivna morötter och rödbetor och fetaost,
Fetaoströran är gjord på smulad fetaost och crème fraiche samt Santa Marias Örtagårdskrydda.

Gott till våfflor är:

  • Knaperstekt bacon, fin hackad lök och tomater, blanda med crème fraiche eller gräddfil. Antingen rör man ihop det till en röra eller så strör man ut bacon, lök och tomaterna på våfflan och klickar ut crème fraiche/gräddfilen på.
  • Bred ut någon god dessertost på våfflan och strö över finhackade grönsaker eller finhackad päron/vindruvor
  • Fördela lite rökt fisk till mindre bitar, hacka gräslök, gurka, och paprika, blanda med crème fraiche. Antingen rör man ihop det till en röra eller så strör över ingredienserna på våfflan och klickar ut crème fraiche på.
  • Strimlad Rökt eller kokt skinka/kalkon, finhackad paprika, gurka, lite fin riven pepparrot eller senap och crème fraiche. Antingen rör man ihop det till en röra eller så strör över ingredienserna på våfflan, blanda pepparroten/senapen och crème fraiche och klickar ut på.




Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *