Kinainspirerad kyckling

4 port

500 g kycklingfilé
4 färska lökar eller 2 purjolökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1 dl osaltade cashewnötter
1 msk kinesisk soja
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde

Skär köttet i små bitar. Skala och skiva löken och vitlöken. Blanda kycklingen med potatismjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Bryn först köttet i smör i en stekpanna. Lägg över i en traktörpanna. Fräs löken och vitlöken lätt och rör ner i pannan. Tillsätt nötter, soja och grädde. Låt grytan koka ihop 2-3 min.

Servera med kokt ris eller färsk potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *