Ishavssoppa

400 gr Torskfilé
2 Gula lökar
250 gr Potatis
1 liten Palsternacka
7 dl Mjölk
3-4 dl Vatten
1 msk finhackad Gräslök
1 msk finhackad Dill
1 msk finhackad Persilja
2 Hönsbuljongtärningar
Margarin
Salt & Peppar

Skär fisken i bitar, skala och skär lök, potatis och palsternacka i småbitar. Koka upp mjölken och vattnet med buljongtärningen, lägg i grönsakerna och låt koka i ca 15 min. Kör soppan i matberedaren och häll tillbaka den i kastrullen. Lägg i fisken och låt koka på svag värme i 5 min. Späd eventuellt med mer vatten eller mjölk om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Strö över det kryddgrön innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *