Blåbärsmuffin
![](https://usercontent.one/wp/mat.frisen.se/wp-content/uploads/2021/08/2AF5E6E1-3201-4E29-98F8-155869179C02-scaled-e1628460942551.jpeg)
ca 24 st i bullformar och 12 st i muffinsformar
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2-3 dl blåbär
Sätt ugnen på 175 grader
Börja smält smöret på medelvärme i en kastrull, rör ner mjölken, ställ kastrullen åt sidan för att svalna lite.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke, tillsätt de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
Tillsätt smörmjölken samt blåbären och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Klicka i ungefär halva formen med smeten, och grädda dem tills de är gyllenbruna.
Jag använder vanliga bullformar då jag tycker muffinsformarna är onödigt stora