Saftig mjuk kaka (kan även användas till tårtbotten)

175 g smör
3 ägg
2-2½ dl strösocker
3¾ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
¾ dl vatten

Alternativ på smaksättning

  • 1½ tsk Bourbon Vaniljpulver (eller vaniljsocker)
  • 1-2 tsk  Kockens superkryddor med smaken av kanel, kardemumma & ingefära
  • Rivet skal av 2 st citron, byt ut vattnet till samma mängd pressad citron
  • 1 dl Hallonsylt

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst skum.
Sikta ner vetemjöl genomen sil i en skål, blanda i bakpulver
Rör i mjölkblandningen växelvis med smöret i äggsmeten. Blanda till sist i vattnet och smaksättningen. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 2 liter).
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan vila några minuter innan du stjälper upp den. Låt svalna.

Kaka smaksatt med  Kockens superkrydda med smaken av kanel, kardemumma & ingefära

Denna kaka är god som att ha som tårtbotten

Här har jag använt mig av en kaka smaksatt med Bourbon vaniljpulver, i mellan har jag vispad grädde och skivade jordgubbar. Jag har fuktat bottnarna lätt med outspädd Bob Lättdryck Lingon Tranbär. På utsidan har jag vispad grädde, dekorerad med skivade jordgubbar, mynta och mörk choklad chips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *