Äppelknyten á la Frisén
![](https://usercontent.one/wp/mat.frisen.se/wp-content/uploads/2024/03/5-300x200.jpg)
ca 4 port
1 äpple
Smördeg (mängd lite beroenden på hur stora äppelskivorna är)
ca 2 tsk Kanel
1-1½ dl Strösocker
1 Ägg
Om du använder fryst smördeg så börja med att ta ut skivorna ur frysen och dela på dem.
Skala och skiva ett äpple i ca 1 cm tjocka skivor, skär ut kärnhuset så det blir en ett hå i äpplet.
![](https://usercontent.one/wp/mat.frisen.se/wp-content/uploads/2024/03/1-1024x577.jpg)
Blanda ihop strösocker och kanel i en skål och vänd äppelskivorna i blandningen.
![](https://usercontent.one/wp/mat.frisen.se/wp-content/uploads/2024/03/22-1024x577.jpg)
Skär smördegen i smala remsor och linda dem runt skivan genom hålet i mitten på äppelskivorna.
![](https://usercontent.one/wp/mat.frisen.se/wp-content/uploads/2024/03/3-1-1024x958.jpg)
Vispa upp ägget och pensla knytet runtom och vänd dem i socker och kanel blandningen.
![](https://usercontent.one/wp/mat.frisen.se/wp-content/uploads/2024/03/4-983x1024.jpg)
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Gräddas i ca 20 min eller tills de blir gyllenbruna i 200 grader
![](https://usercontent.one/wp/mat.frisen.se/wp-content/uploads/2024/03/5-1024x577.jpg)