Lövbiff på Frisenskt kinavis
![](https://usercontent.one/wp/mat.frisen.se/wp-content/uploads/2023/02/1-e1675635612894-300x200.jpg)
2-3 port
4 st Lövbiffskivor
2 msk Sesamolja
1 msk hackad vitlök
1 msk hackad ingefära
½ msk citrongräs
1½ msk kalvfond
2 msk soja typ Kikkoman
1 grön paprika
10-15 cm purjolök
4 st hela Pak choi blad
4-5 st salladslökar
1 liten burk bambuskott
svartpeppar
rapsolja
1-2 dl vatten
Strimla lövbiffen och alla grönsaker, låt bambuskotten rinna och strimla den i smalare strimlar.
Värmer oljorna och lägg i köttet och krydda med svartpeppar, lägg i vitlöken, ingefäran och citrongräset (jag brukar använda mig av den färdig hackade djupfrysta som finns att köpa).
Lägg i bambuskotten slå på vatten och kalvfonden och sojan, häll i den tjockare delen av salladslöken och den tjockare delen av Pak choien och låt det koka ihop lite. Lägg i de övriga grönsakerna och låt det bli varm.
Serveras med ris.