Lövbiff på Frisenskt kinavis 

2-3 port 

4 st Lövbiffskivor 
2 msk Sesamolja 
1 msk hackad vitlök 
1 msk hackad ingefära 
½ msk citrongräs 
1½ msk kalvfond 
2 msk soja typ Kikkoman 
1 grön paprika 
10-15 cm purjolök 
4 st hela Pak choi blad 
4-5 st salladslökar 
1 liten burk bambuskott 
svartpeppar 
rapsolja 
1-2 dl vatten 
 
Strimla lövbiffen och alla grönsaker, låt bambuskotten rinna och strimla den i smalare strimlar. 
Värmer oljorna och lägg i köttet och krydda med svartpeppar, lägg i vitlöken, ingefäran och citrongräset (jag brukar använda mig av den färdig hackade djupfrysta som finns att köpa). 
Lägg i bambuskotten slå på vatten och kalvfonden och sojan, häll i den tjockare delen av salladslöken och den tjockare delen av Pak choien och låt det koka ihop lite. Lägg i de övriga grönsakerna och låt det bli varm. 
Serveras med ris. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *