Raggmunk

2-3 Port. ca 8-10 st Raggmunkar
ca 800 gr potatis (gärna fast)
4 dl Mjölk (gärna standardmjölk 3%)
2 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 Ägg
Smör att steka i


Vispa ihop ägget och mjölken till ett fluffigt skum, häll i mjölet och saltet och vispa till en jämn smet, vispa i resten av mjölken och ägget.

Skala potatisen och riv den, jag brukar grovriva hälften av potatisen och fin riva resten av potatisen, blanda i potatisen i smeten.
Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult, klicka och bred ut smeten i stekpannan (ett tips använd en soppslev så kan du använda utsidan av den att bre ut smeten).
 ca ½ dl smet per raggmunk, stek raggmunkarna några min. på varje sida på medel hög värme, så att de blir gyllenbruna. När smeten börja stelna på ovansidan är det dags att vända raggmunken.

Serveras med stekt rimmat sidfläsk eller bacon och lingonsylt.


(Tips! värm ugnen till 225 grader och lägg fläskskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt och stoppa in dem i ugnen när du börjar steker raggmunkarna, vänd fläsket när det börjar få färg och höj ugnsvärmen till 250 grader så är det färdigt samtidigt som raggmunkarna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *