Matig Rödbetssallad

4-6 portioner

4-6 Rödbetor (färska medelstora)
½ påse Färsk spenat eller Babygrönkål
½ påse Rucola eller Babygrönkål
½ Purjolök
½ dl Solrosfrön
½ dl Pumpafrön
1 dl hackade Nötter
1 pakt Fetaost eller vit salladsost
Svarta eller gröna urkärnade Oliver

Man kan variera salladen med att ha i paprika, sockerärter, gurka mm

Skala och grov riv rödbetorna, låt dem rinna av lite i en sil, skölj och strimla purjolöken. Varva de rivna rödbetor, purjolöken, nötter, frön, rucolan och spenaten, avsluta med att smula över fetaosten.

Man kan äta den som den är eller ha den till grillat/stekt/rökt kött
Salladen räcker till fler portioner om man har den som tillbehör (6 port)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *