Brysselkål & tomatsallad
4 portioner
400 gram brysselkål
½-1 ask med små tomater, typ körsbärstomater eller plommontomater
1 msk smör
0,5 st citron(er)
50 gram parmesanost
1-3 nypa(or) flingsalt
Olivolja eller rapsolja
ev. pinjenötter eller valnötter
Koka brysselkålen så att den precis mjuknar, tar ca 3 minuter. Häll av vattnet.
Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs brysselkålen runt om så att den får en lite krispig yta.
Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Rör om och häll över brysselkålen i en serveringsskål. Halvera tomaterna och blanda med brysselkålen, ringla över lite olja och riv över parmesan. Smaka av med flingsalt. Vill man kan man ha även lite pinjenötter eller hackade valnötter i salladen så blir den lite matigare.
Gott som tillbehör eller att äta som den är.