Ajvarkyckling
4-5 port
1 kg kycklingfilé eller kycklinglårfilé
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1,5 – 2 dl (ca 156 g) mild ajvar relish
1 tsk honung
1-2 klyftor vitlök
0,75 tsk salt
1 krm vitpeppar
ca 100 g (ca 2 dl) riven ost
Salta och peppra lite på båda sidor på varje filen, lägg kycklingen i en ugnsform.
Ugnsformen bör vara så stor att kycklinglårfiléerna får plats i ett lager och inte allt för stor så att kycklingen täcks av blandningen när man häller över
Mät upp crème fraiche, grädde, mild ajvar och honung i en bunke, riv/pressa i vitlök, tillsätt salt och vitpeppar och vispa ihop till en jämn blandning.
Häll blandningen över kycklingen. Det ska vara så att kycklingbitarna täcks helst helt och hållet.
Ställ in mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
Ta ut formen och strö över den rivna osten och ställ in i mitten av ugnen igen och höj temperaturen till 200°C och låt stå där 20 minuter.
Servera blomkålsris eller blomkål- & morotsris till