Kreolsk gryta

4-5 portioner

500 gram fläskfilé eller fläskytterfile
2-3 st Chorizo eller Kabanoss
1-2  paprika, röd
1-2 dl syltlök
1-2 dl cornichons eller ättiksgurka
1-1,5 dl oliver, svarta
1-2 st vitlöksklyfta(or)
Smör
salt
svartpeppar
ev. vetemjöl, att reda med
3-4 dl matlagningsgrädde

Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor.
Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver (om man vill kan man skiva oliverna och dela gurkorna).
Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.
Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet.
Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden.
Låt puttra svagt i ca 5-10 minuter.
Smaka av med salt & peppar, tycker man såsen är för lös kan man reda den med lite mjöl.  
Serveras med fördel till pressad potatis och en grönsallad. Det går även bra med kokt potatis eller ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *