Kasslergryta
![](https://usercontent.one/wp/mat.frisen.se/wp-content/uploads/2016/10/70BA7086-9F1A-4CD2-B9BA-07E979860A5A-scaled-e1622668384833.jpeg)
300 gr Kassler
1 Purjolök
2 Blekselleristjälkar
2 msk margarin
2 dl Grönsaksbuljong
2 msk Vetemjöl
Salt & Svartpeppar
1 tsk Ingefära
1 msk Soya
1 dl Mandel
2 dl Crème Fraiche
Skär kasslern i strimlor. Skålla och skala mandeln. Skölj och skär purjolöken och bleksellerin i 1/2 cm bitar.
Fräs grönsakerna i margariner (i en tjockbottnad gryta). Krydda och rör ner mjölet och tillsätt buljongen. Låt det sjuda i ca 5 min. Rör ner kasslern, mandeln och crème fraichen och låt det bli varmt.
Serveras med ris.