Vitkål med ostsås

4 port

700 g vitkål, i stora klyftor
ca 2 liter vatten
1 tsk grovt salt

Sås:
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1½ dl riven lagrad ost

Dekoration:
1 ½ dl krutonger
½ dl hasselnötter, grovt hackade

Koka upp vatten och salt. Lägg ner kålklyftorna. Koka dem nätt och jämnt mjuka, ca 5-8 minuter.
Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull.
Tillsätt resten av mjölken och tillsätt grädden.
Koka upp under vispning och koka 3-4 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Rör ner osten.
Lägg upp kålen på fat, häll över såsen och strö krutonger och nötter över.

Servera med ris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *