Vitkål med ostsås

4 port

700 g vitkål, i stora klyftor
ca 2 liter vatten
1 tsk grovt salt

Sås:
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1½ dl riven lagrad ost

Dekoration:
1 ½ dl krutonger
½ dl hasselnötter, grovt hackade

Koka upp vatten och salt. Lägg ner kålklyftorna. Koka dem nätt och jämnt mjuka, ca 5-8 minuter.
Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull.
Tillsätt resten av mjölken och tillsätt grädden.
Koka upp under vispning och koka 3-4 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Rör ner osten.
Lägg upp kålen på fat, häll över såsen och strö krutonger och nötter över.

Servera med ris

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*