Nyttigt filmjölkslimpa

1½ dl havregryn
½ dl Havrekärnor (kan bytas mot havregryn)
2 dl Rågsikt (kan bytas mot vetemjöl)
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl russin (kan uteslutas)
½ dl torkade tranbär (kan uteslutas)
1,5 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5,5 dl filmjölk
0,5 dl honung

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och blanda väl. Tillsätt sedan russina och tranbären blanda om, häll i filmjölk och honung och rör om till en jämn smet.
Klä in en brödform (ca 1,5 liter) med bakplåtspapper (enklast är att knöla ihop pappret och sedan klä in formen), häll upp smeten i brödformen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1,5 timmar i 175 grader.
Låt brödet svalna i formen i minst en timme innan du lindar in det i en bakduk eller plastar in tätt. Förvaras torrt och svalt, ordentligt inplastat eller i en brödlåda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *