Efterrätter

Päron & Hallon paj m kardemummasås

8 port

Pajdeg
200 gr kallt tärnad smör
1 dl strösocker (råsocker blir godast)
4 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Fyllning
3 stora skalade päron
250 gr hallon
2 msk socker (kan uteslutas)

Sås
5 äggulor
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl grädde
1 1/2 mjölk
1-2 tsk mortlade kardemumma kärnor

Blanda smör och de torra ingredienserna still fin smuldeg
Lägg 2/3 av degen i en pajform och tryck ut den, även ut på kanterna ca 2 cm upp.
Fördela hallonen och den skurna päronen och strö över sockret och fördela resterna av degen över .

Grädda i 40 min i 175 grader

Såsen
Vispa äggulorna och sockret pösigt
Koka upp grädde, mjölk och kardemumma.
Dra av från värmen och vispa ner äggsmeten försiktigt
Värm under omrörning tills smeten tjocknat. Serveras varm eller kallt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *