Kyckling Paj på rester

Pajdeg:
31/2 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
75 gr Smör eller Margarin
1 tsk Citronsaft
2 msk Vatten

Fyllning:
200 gr Kokt eller stekt Kycklingkött (rester går bra)
250 gr färska Champinjoner
1 msk Smör el Margarin
2 dl Matlagningsgrädde eller Crème Fraiche
2-3 dl Djupfrysta grönsaker (typ ärter, paprika & majs)
1/2 tsk Paprika pulver
Salt och Vitpeppar
Ägg till pensling av pajen

Blanda ingredienserna till pajskalet till en jämn deg och låt den vila kallt medan du gör fyllningen.
Skiva champinjonerna och bryn dem i matfettet och tillsätt strimlade kycklingköttet och grönsakerna, krydda och häll på grädden eller crème fraichen.
Häll det sedan i en smord pajform.
Ta ut degen och kavla till den så att den passare formen (det gör inge om degen är lite tjock det är nästan godare då) och lägg över den. Stick lite hål i ”pajtaket” med en gaffel och pensla med ägg.
Grädda i 200° i 20-30 min. tills pajen har fått fin färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *