Kycklinggryta med bacon ( Fläskgryta)

2-3 port

2 st Kycklingfiléer eller 300-400 gr fläsk ytterfilé eller fläskfilé
1 pkt Bacon (gärna färdig tärnad)
1 st Gul lök
1 st stor morot
5-6 stor champinjoner
3 dl Grädde (godast med vispgrädde)
1 tsk Paprikapulver
1-2 tsk Vitpeppar
ev. salt
smör

Skär kycklingen i mindre bitar, skala och hacka löken, skär moroten och champinjonerna i mindre bitar. Bryn kycklingen (fläskköttet) i lite smör, lägg i baconet och löken (använder man bacon i skivor klipp ner det i mindre bitar) samt champinjonerna och bryn det också, lägg i morötterna och krydda. Slå på grädden och låt det småputtra tills morotsbitarna är al dente.

Serveras med ris, pasta eller kokt potatis

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*