Philadelphia kaka (cheesecake)

6-10 bitar
200 gr Philadelphia ost
3 st Ägg
1 tsk Vaniljsocker eller 8-10 tsk pressad citron
1 nypa Salt
2 dl Störsocker
3 dl Vispgrädde
4-8 st Digestive kex
Smör eller margarin
ev. färska bär

Smörj en pajform med matfettet och strö i hälften av de söndersmulade kexen, så att de täcker botten och kanterna.
Följande vispas var för sig, i olika skålar.

Vispa osten, sockret och äggulorna tills osten har smält.
Vispa grädde, salt och vaniljsocker eller citron.
Vispa äggvitorna till hårt skum.

Blanda innehållet i de olika skålarna försiktigt med varandra och häll smeten i pajformen och strö över resten av kexen. Ställ in formen i frysen i minst 4 timmar. Ta sedan ut kakan ca 15 minuter före servering så att den går att skära i. Den är god att äta som den är men man kan dekorerar med färska bär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *