Blåbärsmuffin

ca 24 st i bullformar och 12 st i muffinsformar

100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2-3 dl blåbär

Sätt ugnen på 175 grader

Börja smält smöret på medelvärme i en kastrull, rör ner mjölken, ställ kastrullen åt sidan för att svalna lite.

Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke, tillsätt de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.

Tillsätt smörmjölken samt blåbären och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.

Klicka i ungefär halva formen med smeten, och grädda dem tills de är gyllenbruna.
Jag använder vanliga bullformar då jag tycker muffinsformarna är onödigt stora

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.