Frisénsk Limecheescake
![](http://mat.frisen.se/wp-content/uploads/2022/01/39F3896A-9CCC-4B88-9DF0-A6EC09332BBA-e1641762317278.jpeg)
100 gr smör
200 gr McVite’s Havrekex
450 gr Naturell färskost (typ Philadelphiaost)
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 st ägg
3 st Lime
1 tsk vaniljsocker
Färska bär
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret, mixa Havrekexen och blanda med smöret, tryck ut i botten och lite upp mot kanterna i en springform, ca 23 cm.
Blanda osten med kondenserad mjölk, ägg och vaniljsocker till en jämn smet, riv skalen från limen och pressa ur saften från dem och blanda i smeten.
Häll smeten på kexbotten och baka i mitten av ugnen i ca 50-55 minuter tills cheesecaken har stelnat men fortfarande gungar lite.
Ta ut och låt svalna helt i kylskåp och servera med färska bär (på bilden har jag jordgubbar och blåbär).
![](http://mat.frisen.se/wp-content/uploads/2022/01/3EDDC814-E81E-4D6C-B455-7BA4FD73BC80-768x1024.jpeg)