Friséns specialare – Snabbpasta sås
![](http://mat.frisen.se/wp-content/uploads/2021/01/136157717_238587334334551_8226108414798120519_n-e1622668483787.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/mat.frisen.se/wp-content/uploads/2021/01/135767454_3669254723150352_5526464200861512365_n-1024x737.jpg)
.
2-3 portioner
2 paket bacon
1 morot
1 paprika
en liten bit purjolök (ca 5 cm)
1,5 dl riven parmesan
4 dl crème fraiches
3-4 msk pastavattnet
Börja med att sätta på pastan
Klipp baconet i mindre bitar (om man inte har färdig tärnad), strimla paprikan och purjolöken och skiva moroten tunt
Stek baconet när det börjar ta färg lägg i moroten som är skivat tunt.
När baconet är lagom stekt häll det och moroten i en sil och låt överflödiga fettet rinna av, tillbaka med det i pannan och ha i de övriga grönsakerna och crème fraiches.
När crème fraichen börjat puttra häll i parmesanen och ta 3-4 msk av pasta vattnet och rör om allt.
Klart!