Kalkonstroganoff
![](http://mat.frisen.se/wp-content/uploads/2016/12/15321432_10209431226911353_1461631193_o-e1622798483511.jpg)
3-4 port.
450 strimlad kalkon (godast med lår)
2 Gula lökar
1-2 st vitlöksklyftor
150 gr Champinjoner
3 msk Tomatpuré (man kan även använda ketchup men då blir rätten lite sötare)
3 tsk Senap (gärna skånsk)
4 dl Crème Fraiche
1 dl vatten
Bryn kalkonstrimlorna tillsammans med den hackade löken & fin hackade vitlöken, dela champinjonerna i minder bitar (typ 4 bitar av en). Stek svampen med löken och kalkonen tillsätt tomatpurén, senapen och crème fraichen och låt det koka på svagvärme i ca 10 min. Tillsätt vattnet om det blir för tjock, smaka av med salt & svartpeppar.
Serveras med blomlålsris & Cornichons eller små salt gurka