Snabb paj med smördeg

Smördegsplattor
Flytande honung
Bär eller frukt
Ägg att pensla med

Ev. Florsocker    
ev. Potismjöl                                                                                                                                                                                                                                     

1. Ringla lite flytande honung på ett bakplåtspapper
2. Lägg en klick bär eller skivad frukt på honungen
3. Lägg smördegsplattorna över bären/frukten
4. Pensla smördegsplattorna med lite uppvispat ägg.
Gräddas i 225 grader i 10-15 min till smördegen är gyllen brun

Pudra ev. över lite florsocker om du vill ha en lite sötare paj.
Kan ätas som de är eller med vaniljsås eller med vaniljglass
Använder du äpplen är det gott att pudra lite kanel över äpplena, vill du variera jordgubbar så kan du pudra lite kardemumma över jordgubben.
Använder du frysta bär eller saftiga bär kan du pudra över lite potatismjöl över bären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *