Ishavssoppa

400 gr Torskfilé
2 Gula lökar
250 gr Potatis
1 liten Palsternacka
7 dl Mjölk
3-4 dl Vatten
1 msk finhackad Gräslök
1 msk finhackad Dill
1 msk finhackad Persilja
2 Hönsbuljongtärningar
Margarin
Salt & Peppar

Skär fisken i bitar, skala och skär lök, potatis och palsternacka i småbitar. Koka upp mjölken och vattnet med buljongtärningen, lägg i grönsakerna och låt koka i ca 15 min. Kör soppan i matberedaren och häll tillbaka den i kastrullen. Lägg i fisken och låt koka på svag värme i 5 min. Späd eventuellt med mer vatten eller mjölk om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Strö över det kryddgrön innan servering.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*