Blomkålsris

4 portioner

500 gr Blomkål

Gör så här:

Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet, man kan även mixa blomkålsbuketter i en matberedare, men jag tycker inte det blir lika jämnt som när man river blomkålen,

Släpp ner i kokande vatten i ca 30 sekunder och häll sedan av i ett durkslag alternativt lägga blomkålsriset i en skål och hälla över kokande vatten och låta stå i ca 1 minut

Vill man ha lite mer smak på blomkålsriset kan man använda buljong istället för bara vatten.

Tips! Jag brukar ofta göra mer blomkålsris än vi äter den måltiden och varierar det som blir över enligt följande:

Det går även utmärkt att steka blomkålsriset i smör eller olja och krydda med salt och peppar, färska örter, vitlök eller chili allt efter egen smak, även gått att blanda ner solros- & pumpafrön i riset. Man kan steka riset med lök och andra grönsaker, det är bara fantasin som stoppar en

Vill man ha lite färg på blomkålsriset kan man blanda i lite gurkmeja i vattnet när man kokar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *