Blomkålsris

4 portioner

500 gr Blomkål
Grönsaksbuljong
Salt

Gör så här:

Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet, man kan även mixa blomkålsbuketter i en matberedare, men jag tycker inte det blir lika jämnt som när man river blomkålen, Lägg blomkålsrisen i en skål som tål värme.

Koka upp vatten med lite grönsaksbuljong och salt så mycket så det täcker blomkålsriset, häl över vattnet över blomkålsriset och låt stå 5-10 min, häll av vattnet i ett durkslag

Tips! Jag brukar ofta göra mer blomkålsris än vi äter den måltiden och varierar det som blir över enligt följande:

Det går även utmärkt att steka blomkålsriset i smör eller olja och krydda med salt och peppar, färska örter, vitlök eller chili allt efter egen smak, även gått att blanda ner solros- & pumpafrön i riset. Man kan steka riset med lök och andra grönsaker, det är bara fantasin som stoppar en

Vill man ha lite färg på blomkålsriset kan man blanda i lite gurkmeja i vattnet när man kokar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.