Selleribiffar med svampstuvning

4 portioner

4 skivor rotselleri ( 1 cm tjocka)
1 tsk salt till ½ liter vatten
1½ msk smör eller margarin
2 kryddmått kryddsalt

Svampstuvning :
½ liter svamp, gärna blandsvamp
1 ½ msk smör eller margarin
2½ dl mjölk
1 msk grädde
½ msk vetemjöl

Ansa selleriskivorna och koka dem mjuka i lätt saltat vatten. Stek i matfettet på svag värme och strö över kryddsalt.

Rensa och fräs svampen i matfettet. Strö mjölet och rör om. Späd mjölken lite i taget. Låt stuvningen koka upp mellan spädning. Tillsätt grädden, smaka av med lite salt och vitpeppar. Lägg svampstuvningen på selleribiffarna.

Gott att äta till: Kokt nypotatis. Fräsch sallad och tomat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *