Oxfilépasta

2 port.
Ca 300 gr strimlad oxfilé
250 gr Champinjoner
1 riven vitlöksklyfta
2 msk kalvfond eller oxfond
4 dl vispgrädde
smör
Salt
Svartpeppar
Hackade färsk persilja

ev 1 tsk stark grovkornig senap

Valfri pasta gärna någon lite kraftigare sort som rigatoni eller penne, koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
stek oxfilén i smöret, salta och peppra, lägg köttet åt sidan så det inte blir överstekt.
Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem med den rivna vitlöken i lite smör.
Tillsätt kalvfonden och grädden låt sjuda i ca 10 min.

Vill man kan man även ha i lite senap i såsen för att ge den en extra kick.
Vänd ner oxfilén och pastan i såsen låt de koka ihop i någon minut, smaka av med lite salt och peppar om det behövs. Strö över persilja vid servering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.