Hjortgryta

ca 4 port.

300–400 gr Hjortkött
1 dl outspädd Svartvinbärsdryck (typ BOB)
2 dl fylligt Rödvin
1 stor Gul lök
ca 7-8 stora Champinjoner
1-1½ tsk nymald Svartpeppar
2-3 msk Viltfond
3-4 msk Soja
2 tsk torkad Timjan
Vatten
Smör

Putsa köttet och skär i grytbitar, hacka löken och skär ner champinjonerna i mindre bitar.
Bryn köttet, löken och champinjonerna i smöret i en gryta. Krydda och häll på vinet, svarvinbärsdrycken, sojan och fonden. Fyll på med vatten så det täcker allt i grytan, låt det koka upp och sänk sedan värmen och låt den puttra på svag värme i 1–2 timmar. Smaka av med salt och peppar om det behövs mer sälta och kryddor. Gott till Rotsaksmos (recept finns under Tillbehör) och Färgglad sallad (recept finns under Sallad), man kan även äta kokt potatis eller ris till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.